Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > تجاری - مالی - با احتساب رشد پرشتاب جذب منابع به بازارهای سهام و اوراق بهادار و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری، ارزش کل بازار سرمایه ایران برای نخستین‌بار در نیم‌قرن گذشته از مرز ۶۰۰ هزار میلیارد تومان گذشت.

به گزارش همشهري، همين چند‌ماه پيش بود كه ارزش كل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري به مرز 130هزار ميليارد تومان رسيد اما در اواخر تابستان و اوايل پاييز امسال همزمان باآغاز رشد شاخص‌هاي عملكرد بورس، صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري هم توانستند منابع بيشتري جذب كنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به باور كارشناسان اين موضوع نشان مي‌دهد سرمايه‌گذاران خرد حتي در زمان رشد شاخص‌هاي بورس بيشتر تمايل دارند در صندوق‌ها سرمايه‌گذاري كنند اما در عين حال تحليل مولفه‌هاي آماري گوياي اين واقعيت است كه برنده‌هاي بازار، صندوق‌هايي بوده‌اند كه در زمان افت شاخص نيز توانسته بودند منابع بيشتري جذب صندوق خود كنند.

جزئيات رشد ارزش بازار سرمايه

مطابق آمار‌ها با رشد قيمت سهام شركت‌ها كه از مهر‌ماه تحت‌تأثير انتشار گزارش‌هاي شش‌ماهه، رشد قيمت نفت، دلار و رشد قيمت مواد خام در بازارهاي جهاني اتفاق افتاد، ارزش كل بازار سهام هم از مرز 600هزار ميليارد تومان گذشت، آخرين بار در شهريور‌ماه امسال ارزش كل بازار سرمايه در محدوده 580هزار ميليارد تومان قرار گرفته بود. ارزش كل بازار سرمايه با محاسبه ارزش كل شركت‌هاي حاضر در بورس، فرابورس و همچنين ارزش كل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري محاسبه مي‌شود.

در پايان مهر‌ماه امسال ارزش كل بورس تهران به 346هزارميليارد تومان، ارزش كل فرابورس به 111هزارو 700ميليارد تومان و ارزش كل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري به 155هزار ميليارد تومان رسيد. با اين حساب ارزش كل بازار سرمايه در هفت‌ماهه امسال به 613هزار ميليارد تومان معادل 153ميليارد دلار رسيده است.

پيش‌بيني مي‌شود با رشد بسيار سريع صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري قابل معامله كه به ETF معروف هستند، ظرف 2سال آينده روند صعودي ارزش بازار سرمايه بيش از گذشته شتاب بگيرد. مسئولان بازار سرمايه اميدوارند اين رويه با حضور سرمايه‌گذاران خارجي كه به‌معناي ورود پول‌هاي جديد به بازار است، بيشتر شود.

كدام صنايع بيش از همه رشد كردند

اطلاعات آماري نشان مي‌دهد بيشترين رشد ارزش سهام در 7‌ماه امسال مربوط به شركت‌هاي فعال در حوزه صنعت پتروشيمي بوده است. در حال حاضر شركت‌هاي اين گروه جمعا 97هزار ميليارد تومان (معادل 25ميليارد دلار) از كل ارزش بازار سهام را تشكيل مي‌دهند كه از اين مقدار 72هزار ميليارد تومان در بورس و 25هزار ميليارد تومان در فرابورس است؛ يعني 21درصد از كل ارزش بازار سهام در اختيار شركت‌هاي پتروشيمي است. اين اطلاعات نشان مي‌دهد كه ارزش شركت‌هاي اين گروه از اول امسال تاكنون 7هزار ميليارد تومان رشد كرده است.

بعد از آن گروه فلزات اساسي كه شركت‌هاي بزرگي مانند فولاد مباركه اصفهان و ملي صنايع مس در آن حضور دارند، دومين گروه پرقدرت بازار سهام است. اين گروه هم‌اكنون با ارزشي معادل 56هزار و 500ميليارد تومان(14ميليارد دلار) 12درصد از ارزش كل بازار را در اختيار دارد.

ارزش شركت‌هاي اين گروه در بورس از اول امسال تاكنون با 10هزار ميليارد تومان رشد به 43هزارو 100ميليارد تومان و ارزش شركت‌هاي فلزي حاضر در فرابورس با 1200ميليارد تومان رشد به 13هزارو 400ميليارد تومان رسيده است. عمده‌ترين دليل رشد قيمت سهام اين شركت‌ها رشد قيمت جهاني فلزات اعلام شده كه اين موضوع به رشد شديد ارزش سهام اين شركت‌ها منجر شده است به‌طوري كه در طول روز‌هاي گذشته شركت فولاد مباركه اصفهان با ارزشي معادل 17هزارو 200ميليارد تومان به دومين شركت بزرگ بورس تبديل شد.

بعد از حضور هلدينگ پتروشيمي خليج‌فارس با ارزشي معادل 24هزار ميليارد تومان، فولاد مباركه اصفهان تنها شركتي است كه توانسته به چنين سقف ارزشي در بورس دست يابد. سومين گروه بزرگ بورس، صنعت بانكداري است. با وجود اينكه اين صنعت هم‌اكنون تنها صنعت زيان‌ده بورس است اما به‌دليل اينكه بانك‌ها در طول سال‌هاي گذشته دارايي زيادي جمع‌آوري كرده‌اند و با درنظر گرفتن رشد سرمايه آنها اين شركت‌ها هم‌اكنون رتبه سوم بزرگ‌ترين شركت‌هاي بورس را در اختيار دارند.

آمار‌ها نشان مي‌دهد كه هم‌اكنون جمع كل ارزش بانك‌هاي حاضر در بازار سهام به 41هزار و 500ميليارد تومان (معادل 10ميليارد دلار) رسيده است كه البته اين مقدار از اول سال تاكنون با كاهش زيادي مواجه شده است؛ به‌طوري‌كه در 7ماهه امسال ارزش كل بانك‌هاي حاضر در بورس و فرابورس جمعا 4هزار ميليارد تومان معادل يك ميليارد دلار افت كرده است.

اوضاع بد مالي در صنعت بانكداري و مطالبات معوق، همچنين اختلاف بر سر نحوه گزارش‌دهي بانك‌ها در بورس ضربه زيادي به سهامداران آنها در 7‌ماه گذشته وارد كرده است. بانك‌ها هم‌اكنون 8.5درصد از كل بورس و 10درصد از كل فرابورس را در اختيار دارند.

به غير از بانك‌ها، صنعت مخابرات نيز رفته‌رفته به يك بخش بزرگ در بازار سرمايه تبديل مي‌شود، همين حالا هم ارزش سهام شركت همراه اول به‌شدت رشد كرده و به 16هزار و 300ميليارد تومان (معادل 4ميليارد دلار) رسيده است؛ اين شركت در كنار هلدينگ خليج‌فارس و فولاد مباركه بزرگ‌ترين شركت‌هاي بازار سرمايه ايران هستند. هم‌اكنون جمع كل ارزش سهام صنعت مخابرات در بورس 29هزار ميليارد تومان است كه 8درصد از كل بورس را تشكيل مي‌دهد.

تركيب بازارها

تركيب ارزش بازار‌ها نشان مي‌دهد رفته‌رفته صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري گوي سبقت را از ساير صنايع مي‌ربايند. هم‌اكنون ارزش كل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري به 155هزار ميليارد تومان رسيده است كه نسبت به چند‌ماه قبل دست‌كم 20هزار ميليارد تومان افزايش نشان مي‌دهد. در حال حاضر اين صندوق‌ها از نظر تركيب‌بندي بازارها دومين بازار پرقدرت در بازار سرمايه پس از بازار اول بورس هستند؛ زيرا جمعا 25درصد از كل بازار سرمايه را تشكيل مي‌دهند. بعد از اين دو بازار، بازار دوم بورس با ارزشي معادل 131هزار ميليارد تومان در رتبه سوم قراردارد.

در همین زمینه: ادامه روند صعودی شاخص کل بورس تهران شاخص بورس درآستانه شکستن رکورد ۵۰ ساله صدور واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌ها از طریق بانک‌ها ممنوع شد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۱۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری و در راستای برنامه وزارت نیرو برای اصلاح نظام مالی صنعت برق، شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور موظف شدند بخشی از انرژی برق مورد نیاز خود را از طریق بورس انرژی تهیه کنند.

بر اساس آخرین آمار و ارقام مرتبط با معاملات شرکت‌های توزیع برق در بورس انرژی، در هفته نخست شروع معاملات برق در این بازار تعداد ۱۷۹ معامله صورت گرفت که ارزش این معاملات ۱,۲۱۱ میلیارد ریال بود. در این هفته که حجم معاملات روزانه برق به یک میلیون و ۱۶۶ هزار و ۲۵۸ مگاوات ساعت رسید، همچنین پایین‌ترین قیمت بازار ۸۵۰ ریال و بالاترین قیمت نیز ۱,۲۰۰ ریال بود.

در معاملات هفته نخست ۳۲ شرکت توزیع برق در معاملات اقدام به خرید برق کردند و در مقابل ۱۰ نیروگاه خصوصی و ۱۸ نیروگاه دولتی نیز اقدام به فروش برق کردند که سهم نیروگاه‌های دولتی ۵۴ درصد و سهم نیروگاه‌های بخش خصوصی نیز ۴۶ درصد بود.

با تزریق ۵۰۰ میلیارد تومان به صورت هفتگی به حساب وکالتی شرکت‌های توزیع، امکان معاملات به صورت مستمر با هدف اصلاح جریان مالی و ایجاد شفافیت قیمتی و کاهش نقش دولت در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 6089877 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت